Krajalnica żywności MaGa 612p
Krajalnica żywności 612p służy do krojenia wszelkiego rodzaju żywności (od najbardziej miękkich pomidorów aż po twardą kiełbasę i ser) na plastry o grubości w zakresie do 28 mm, w sposób szybki i dokładny. Krajalnica jest zaprojektowana i wykonana w sposób zapewniający utrzymanie najwyższych warunków sanitarnych. Obsługa maszyny jest wyjątkowo prosta i maksymalnie bezpieczna. Unikalna ostrzarka zapewnia utrzymanie wysokich parametrów ostrza noża krojącego. Umocowana na stole płyta dociskowa umożliwia krojenie żywności do końca i bez odpadów. Wszystkie powierzchnie maszyny, mające kontakt z żywnością, są wykonane z materiałów nierdzewnych. Odlewy i osłony aluminiowe są anodowane; stół roboczy, osłona noża, płyta oporowa, nóż krojący oraz prowadnica plastra są wykonane z materiałów nierdzewnych. Ostrzarka noża i płyta dociskowa są chromowane. Krajalnica 612p jest produkowana w dwóch wersjach, różniących się przeznaczeniem.
W obydwu wersjach włączenie krajalnicy jest uniemożliwione przy zdjętej lub poluźnionej obudowie noża.
Krajalnice 612p należy codziennie, po zakończeniu pracy, czyścić z tłuszczu i resztek żywności. W tym celu należy pokrętło regulatora grubości plastra ustawić w położeniu „0”, a stół podawczy maszyny przesunąć w kierunku tego pokrętła aż do usłyszenia charakterystycznego trzasku. Dopiero w tym położeniu można zdjąć stół podawczy, po poluźnieniu pokrętła mocującego. Wszystkie elementy podlegające czyszczeniu jak taca, pokrywa noża, stół podawczy czy prowadnica plastra, mogą być zdemontowane bez używania jakichkolwiek narzędzi. W celu ochrony przed skaleczeniem nóż krojący, po zdjęciu pokrywy noża, jest zabezpieczony umocowaną na stałe osłoną bezpieczeństwa, której nie wolno odkręcać. Ponowne uruchomienie maszyny jest możliwe po umocowaniu stołu podawczego i ustawieniu żądanej grubości plastra.
Dane techniczne: |