polaris
Jesteś tutaj: Strona główna Akcesoria sklepowe Krajalnice MaGa S612p

Krajalnica żywności MaGa S612p





krajalnica lubin legnica polkowice głogów


 
Parametry krojenia żywności.
     Krajalnica może pracować w trybie pracy automatycznej lub ręcznej. Automat umożliwia ustawienie dowolnej grubości krojonego plastra, w zakresie do 28 mm. Przy pracy automatycznej istnieje możliwość ustawienia długości skoku stołu podawczego w zakresie 150-300 mm (co 30 mm). Uzyskiwana wydajność 1600-2000 plastrów na godzinę. Prawidłowa obsługa maszyny spełnia wszystkie wymagania higieny.


Wykończenie

     Powierzchnie maszyny, mające kontakt z krojoną żywnością, są wykonane z materiałów nierdzewnych o dużej gładkości. Odlewy i osłony ze stopów aluminiowych są anodowane.

 
Nóż

     Nóż posiada średnicę 300 mm, jest napędzany z prędkością obrotową 300 Obr./min, poprzez przekładnię ślimakową. Jest to nóż kołowy, hartowany na obrzeżu, wykonany ze stali nierdzewnej. Nad nożem jest zamontowana unikalna ostrzarka umożliwiająca okresowe ostrzenie, w sposób prosty i dokładny.


Silniki

     Silniki noża i stołu posiadają moc po 250 W. Obydwa silniki są 1-fazowe, na napięcie 230 V, 50 Hz. Napędy noża i posuwu stołu są niezależne. Istnieje możliwość wyłączenia automatycznego posuwu stołu i krojenia żywności ręcznie. Wyłączenie silnika napędu noża uniemożliwia pracę silnika posuwu stołu.


Higiena

     Codziennie, po zakończeniu pracy, należy maszynę oczyścić z resztek żywności, a po wielogodzinnej pracy ostrzyć nóż. Ostrzenie noża należy wykonać przy pomocy ostrzarki, po wstępnym oczyszczeniu z tłuszczu. Ostry nóż bez trudu przetnie (w położeniu nieruchomym) pasek papieru. Wszystkie elementy podlegające czyszczeniu jak pokrywa noża, stół podawczy, płyta dociskowa czy prowadnica plastra, mogą być zdemontowane bez użycia narzędzi. Utrzymanie wysokiej higieny jest najważniejszą czynnością podczas eksploatacji maszyny.

 
Bezpieczeństwo pracy
 
     Krajalnica automatyczna jest wyposażona w mikrowyłącznik uniemożliwiający włączenie napędu przy zdjętej pokrywie noża. Po zdjęciu tej pokrywy, ostrze noża jest osłonięte dodatkową osłoną bezpieczeństwa minimalizującą możliwość skaleczenia się przy czyszczeniu. Krajalnica S612p jest wyposażona w przyciski START-STOP uniemożliwiające samoczynne włączenie napędu maszyny po chwilowym zaniku napięcia. Do stołu podawczego przykręcona jest plastikowa osłona, utrudniająca manipulowanie rękoma w pobliżu noża. Krojona żywność jest dociskana grawitacyjnie przy pomocy płyty dociskowej. Stół podawczy można zdjąć po ustawieniu pokrętła grubości plastra w położeniu „0” i pociągnięciu go w kierunku tego pokrętła aż do usłyszenia trzasku blokady.


Wyposażenie

     Automat jest wyposażony w dociskacz żywności na którym są umocowane dwa haki. Umożliwiają one dokładne krojenie nawet niewielkich kawałków oraz różnorakiej (również miękkiej) żywności. Do wyposażenia należy listwa ograniczająca, umożliwiająca krojenie długich i wąskich kawałków żywności. Producent zaleca zakup większej liczby tac do odbierania pokrojonej żywności.

 
Wersje krajalnic S612p
 
S612p – w wersji standardowej stół podawczy jest przesuwany z częstotliwością 40 skoków na minutę.
 
S612pT – nóż, pokrywa noża i płyta oporowa są pokryte teflonem w celu ułatwienia krojenia sera.
 
S612pF – wersja z 5-stopniową regulacją szybkości przesuwu i skoku stołu podawczego (w zakresie od 30 (dla największych plastrów) do 60 przesunięć na minutę (przy krojeniu wąskich kęsów żywności).
 
S612pFT – wersja do krojenia sera z regulacją przesuwu stołu (jak powyżej).

 
Dane techniczne:

krajalnica lubin legnica polkowice głogów



 
 

Nasza oferta

Realizacje

Galeria

Zaufali nam już:

Partnerzy handlowi

Tel. 76 842 19 56

Sprzedaż ratalna

Godziny otwarcia

Skup urządzeń

Liczba osób online

We have 43 guests online